Bewust(er) leven met de MONDAY Weekjournal

Mijn theemok vult zich met lauwwarm water uit de koffieautomaat. Terwijl ik een theezakje in de kleurloze substantie dip, luister ik naar mijn medestagiaires. Met dampende bekers in hun hand bespreken ze de laatste weekendroddels. Ineens krijg ik een por in mijn zij. Of ik nog iets heb meegemaakt, is de vraag. Bedenkelijk staar ik naar de inhoud van mijn mok, alsof ik verwacht dáárin het antwoord te vinden. 

Maar er komt niks in mijn hoofd bovendrijven. Ik weet écht niet meer wat ik dit weekend heb gedaan. Terwijl ik verzin dat ik een serie heb gekeken, beloof ik mezelf dat ik voortaan mijn weken bewuster ga beleven. Mijn mem (moeder) vond dit ook een goed voornemen en bestelde op een zaterdag voor mij het MONDAY Weekjournal, als motivatie. Dit boek leert je namelijk de regie over je eigen leven terug te nemen. 

Op maandag vond ik de MONDAY Weekjournal in mijn brievenbus. Binnen een (werk)dag was het pakketje dus verzonden. Supersnel! Nog leuker vond ik de inhoud: het boek was ingepakt in donkerblauw crêpepapier, met een lichtroze lintje eromheen. Ook kreeg ik een kaartje bij mijn bestelling, waarop Hilde (de founder van de weekjournal) een lieve tekst had achtergelaten. Op het kaartje zelf staat een inspirerende quote. Deze vind je door heel het boek.

Het boek bestaat (naast quotes) uit 52 weekplanningen. Elke planning heeft twee pagina’s, waarmee je door middel van vragen op het gebied van body, mind en soul terugkijkt op je vorige week. Daarnaast stel je doelen op voor deze week.  Voor het beantwoorden van de vragen, vind je vijf speciale how-to pagina’s. Eén van die bladzijdes behandelt de maancyclus.

Rekening houden met de maancyclus kan een positief effect hebben op onder andere je gezondheid en productiviteit. Daarom heb ik hiermee rekening gehouden bij het beantwoorden van de vragen. Toen ik de weekplanning invulde, was het bijvoorbeeld volle maan. In het boek staat dat je tijdens volle maan het beste sociale activiteiten kunt ondernemen en contacten kunt leggen. Dus stelde ik als doel om die week vriendschapsarmbandjes te versturen. 

Leven volgens de maancyclus geeft mij een gelukkig gevoel. Mijn hoofd zit namelijk altijd bomvol: ik verzin voor mijzelf altijd nieuwe taken. Als ik een schoolopdracht heb afgerond, bedenk ik dat mijn kamer nog wel een flinke opruimbeurt kan gebruiken. Met als gevolg dat ik nooit een pauze neem. Door mijn (geplande) activiteiten op de maanstand af te stemmen, prop ik niet allerlei taken meer in één week. Dat geeft mij rust.

Van mij mag er meer focus komen op de maan. Ik zou bijvoorbeeld meer uitleg willen over de invloed van de maancyclus op je emoties. Nu wordt er maar één pagina aan gewijd, terwijl er een maan op de voorkant van het boek staat. Ook vind ik het lastig dat dit een papieren boek is. Dat past niet echt binnen mijn eco-lifestyle. Want wist je dat er voor een papieren boek heel veel bomen nodig zijn? Maar liefst één op de zeven gekapte bomen wordt voor de papierindustrie gebruikt.

Toch heeft Hilde heel bewust gekozen om dit boek in een papieren versie uit te brengen. Volgens haar werkt schrijven op papier beter. Als je namelijk iets op de laptop typt, ben je sneller geneigd dat perfect te doen. Want met de DELETE-knop ben je zo af van een tekst waar je minder tevreden mee bent. Voor mij werkt het inderdaad ook beter om mijn doelen op papier te zetten. Dan onthoud ik ze beter. De vriendschapsarmbandjes heb ik bijvoorbeeld maandag meteen al besteld!

Kortom: ik ben positief verrast over dit boek. Het heeft mij vooral geholpen om rust te krijgen in mijn hoofd. En daar ben ik Hilde erg dankbaar voor! Benieuwd of deze weekplanning ook wat voor jou is? Je bestelt ’m voor €34 (exclusief verzendkosten) via www.mon-day.nl

8 Comments

 • Reply rachel 12 april 2020 at 11:49

  ik hou van planning en dat doen wij hier dus heel streng haha. ik gebruik daar al jaren filox agendas voor en dat bevalt mij nog prima! deze ziet er wel leuk uit !

 • Reply KoolFamily 12 april 2020 at 12:28

  Klinkt echt wel fijn. Ik ben een vreselijke planner, dus heb ook sowieso een papieren agenda nodig.
  Deze klinkt echt verrassend.

 • Reply Alexandra 12 april 2020 at 14:23

  Ik heb een planner, maar gebruik deze nooit. Digitaal werkt voor mij het beste.

 • Reply Lizette 12 april 2020 at 16:37

  Het lijkt me een heel zinvolle manier om bewuster bij dingen stil te staan. Ik zou het alleen geen jaar vol houden denk ik om in te vullen.

 • Reply hippiemeisje 12 april 2020 at 17:26

  Och, dat lijkt me nog iets voor mij…
  Ik ben overigens ook nog steeds van het echte schrijven, dat vind ik zoveel fijner om te doen

 • Reply Joyce - SomedayTodayNL 12 april 2020 at 21:26

  Oh dit is ook echt wat voor mij! Vind m alleen wel prijzig helaas.

 • Reply Djuli 13 april 2020 at 11:07

  Wat leuk! Ik gebruik zelf de Passion Planner en daar ben ik ook heel tevreden over, maar deze ziet er ook goed uit!

 • Reply Marloes 14 april 2020 at 11:08

  Ziet eruit als een fijne planner! Ik gebruik momenteel de Purpuz Planner. Zonder papieren planner vergeet ik minstens de helft van mijn afspraken of to-do-dingen, haha.

 • Leave a Reply