MIJN GOEDE VOORNEMENS VOOR 2019

Er ligt allemaal vertrapt vuurwerk op straat, lege champagneflessen vullen de tafel en de oliebollen komen bijna de strot uit: kortom, het nieuwe jaar is weer begonnen. Een jaar waarin hopelijk veel van je wensen en dromen uit mogen komen en waarin je veel avonturen mag beleven. Maar bij een nieuw jaar horen eigenlijk ook goede voornemens. De één wil gezonder leven, de ander wil meer genieten en dan heb je mijn voornemens. Mijn goede voornemen is onder andere dat ik meer boeken wil lezen!

MEER BOEKEN LEZEN

Als je moe bent of geen energie meer hebt, moet je iets doen waar je als kind blij van werd. Ik raakte geïnspireerd door deze zin, die ik had gelezen in een tijdschrift. Als kind werd ik ongelofelijk blij van boeken. Ik kon uren rondzwerven in de bibliotheek, op zoek naar een goed boek. Ik had zelfs een schriftje, waarin ik elk gelezen boek ging recenseren. Toen ik naar de middelbare school ging, veranderde alles. De leesboeken werden vervangen door studieboeken, de enige boeken die ik las naast studieboeken waren boeken die ik verplicht moest lezen voor Nederlands. Erg jammer eigenlijk, ik kwam echt even tot rust tijdens het lezen van een goed boek. Omdat tot rust komen erg belangrijk is, heb ik besloten dat ik dit jaar minimaal zes boeken wil lezen. De eerste stap is al gezet: van een boekenbon heb ik een cadeaubox gekocht met drie boeken van de serie Hof van doorns en rozen.

 

MEER BEWEGEN

Voorheen sportte ik rond de drie keer per week, samen met vrienden of mijn ouders. Sinds ik op kamers woon, is er van het sporten niks meer gekomen. Ik hou er niet van om alleen de sportschool te bezoeken. Sowieso vind ik niks aan bijvoorbeeld fitness, ik heb het gevoel dat iedereen me dan aan zit te staren. De oplossing? Meer gaan wandelen en fietsen. Het lijkt mij ook wel leuk om te gaan zwemmen, lekker baantjes te trekken. We zien wel wat voor soort sport ik ga doen. Mijn doel is in ieder geval om minimaal twee keer in de week te sporten.

 

MINIMALISTISCHER LEVEN

Ik heb besloten om dit jaar mijn levensstijl te veranderen, omdat het niet zo langer kan. Ik geef toe: elke dag spendeerde ik mijn vrije minuten en uurtjes aan het kijken op webshops. Bijna elke week lag er wel weer een nieuw pakketje op mij te wachten, met het gevolg dat mijn kledingkast uitpuilt van kledingstukken waar ik helemaal niks mee kan. Veel kledingstukken zijn van slechte kwaliteit of kan ik nergens mee combineren. De kleding heb ik, maar het meeste van het geld is weg. Het euforisch gevoel van het kopen gaat ook snel voorbij. Mijn doel is daarom om in 2019 minimalistischer te leven, dat houdt onder andere in dat ik minder ga consumeren. Ik heb al verschillende stappen ondernomen: ik heb bijvoorbeeld mijn kledingkast opgeruimd en ik heb geïnvesteerd in goede beauty-producten. Want beauty hoort eigenlijk ook wel bij minimalisme! Wat minimalisme nog meer inhoudt, kun je op de pagina ‘over‘ lezen.

 

RIJBEWIJS HALEN

Sinds september 2017 volg ik al autorijlessen. Dat betekent dat ik nu al ongeveer anderhalf jaar bezig ben om het gewilde roze pasje te bemachtigen. Gelukkig kreeg ik eind 2018 het verlossende woord: ik mag eindelijk afrijden! Eind januari is het zo ver en mag ik mijn rijkunsten laten zien aan de examinator. Nu de datum steeds meer dichterbij komt, merk ik wel dat ik het steeds spannender ga vinden. Ik vind het een gek idee om straks helemaal zelfstandig te mogen rijden. Maar voor ik zelfstandig mag rijden, moet ik natuurlijk wel het examen gehaald hebben. Dus fingers crossed!

 

Q: WELKE BOEKEN KUN JIJ MIJ AANRADEN?

23 Comments

 • Reply Daphne - verdraaidmooi 2 januari 2019 at 13:54

  Ik ben niet zo van de goede voornemens. Dat geeft een te hoge druk voor mezelf.

  • Reply Anke 2 januari 2019 at 13:59

   Dat begrijp ik helemaal! Daarom heb ik ook maar een klein lijstje opgesteld met weinig eisen.

 • Reply Laura Derks 2 januari 2019 at 15:29

  Perenbomen boeien wit, blijf ik een mooi boek vinden. Succes met jouw voornemens. T mijne wat ik dit jaar vooral heb is het beklimmen van de mont ventoux. En daaraan gelinkt: gezonder eten en meer bewegen.

  • Reply Anke 2 januari 2019 at 21:55

   Wauw, wat een mooi voornemen heb je! Veel succes met het behalen van je doel(en).

 • Reply Sherry 2 januari 2019 at 15:36

  Goed om je voornemens te lezen. Ik ken veel goede boeken. Alleen weet ik niet welke genre je het liefst leest. Ik lees van alles en nog wat.
  Ik som hier gewoon wat titels op dan kun je zelf kijken of het bij je past:
  De vrouw in het raam.
  Geen kind meer
  Mijn eerste lijk is gelukkig vers
  Het zeepaardje.
  Prins Hendrik
  Tommie in de zorg.
  Een beperking, wat nu?

  • Reply Anke 2 januari 2019 at 21:59

   Ik ben nog een beetje zoekende naar welke genres ik het leukste vind, hihi. In ieder geval bedankt voor de tips! (:

 • Reply Mario 2 januari 2019 at 15:50

  Ik ben ook niet zo van goede voornemens. Die heb ik elke dag wel haha. Ik ben niet zo’n lezer, maar ik lees van tom clancy boeken. Echte mannen boek denk ik. Leuk om te horen dat je bezig bent voor jezelf met leven met minder. Wij gaan vaak naar Brazilië en daar zien we vaak mensen die echt helemaal niks hebben. Vaak naar zo’n vakantie ben ik altijd zo blij met de kleine dingen. Wel belangrijk. Goed bezig! Succes met je rijexamen. Spannend 🙂

  • Reply Anke 2 januari 2019 at 22:00

   Dankjewel!

 • Reply Nicole Orriëns 2 januari 2019 at 16:21

  Lezen is heerlijk, dus ik kan me daar heel goed wat bij voorstellen. Meer bewegen vind ik ook een heel gezond voornemen. Veel succes gewenst met alles!

  • Reply Anke 2 januari 2019 at 22:01

   Dankje! (:

 • Reply Joost Poppinga 2 januari 2019 at 21:12

  Leuk weer de goede voornemens! Bij het minimaliseren sluit ik mij aan en ook bij het meer lezen! Succes, gaat vast lukken!

  • Reply Anke 2 januari 2019 at 22:02

   Thanks!

 • Reply Amina 2 januari 2019 at 21:31

  Ik ben ook van de goede voornemens! Vind het fijn om een soort van doelen voor mezelf te hebben. Wat heb je een mooie voornemens, vooral het minimalistische vind ik mooi. Ik zit er ook vaak aan te denken om niet steeds te blijven shoppen. Ik heb het boek ‘Hygge’ gisteren besteld van Meik Wiking. Ik denk (als ik je na 1 blog kan inschatten) dat jij dat ook wel leuk vindt. “Hygge is zo’n woord dat niet direct te vertalen is, maar iets betekent als comfort, warmte, saamhorigheid. Het is dat gevoel dat je krijgt als je met warm gebreide sokken aan met je partner op de bank knuffelt.” Ik wil zelf heel graag ‘hygge’ leven. Liefs en een gelukkig 2019!

  • Reply Anke 2 januari 2019 at 22:10

   Je kan mij goed inschatten, Hygge lijkt mij inderdaad een leuk boek! Die gaat op mijn verlanglijstje. (;

   • Reply Amina 3 januari 2019 at 18:20

    Hahaha, wat leuk Anke! Ik heb ‘m net binnen! Hij is lekker dik en ziet er heel gezellig uit! xxx

 • Reply Janet | thatonetime 2 januari 2019 at 22:49

  Wat een goede voornemens heb je zeg. Ik ben benieuwd hoe je het gaat doen! Vooral het minimalistischer leven vind ik goede, zet ‘m op!

  • Reply Anke 2 januari 2019 at 22:53

   Dankjewel! (:

 • Reply Manon 3 januari 2019 at 13:42

  Lijken me prima doelen zo voor het nieuwe jaar! Realistisch ook, hou ik van haha. Succes met het halen van je rijbewijs!

  • Reply Anke 6 januari 2019 at 10:36

   Thanks!

 • Reply Felicia 6 januari 2019 at 20:09

  Wat een goede voornemens, leuk om te lezen 🙂 Ik ben nog steeds heel erg fan van het boek #GIRLBOSS van Sophia Amoruso en het boek ‘Babe, you got this.’ van Martje Haverkamp & Emilie Sobels vond ik super leerzaam!

  • Reply Anke 7 januari 2019 at 14:13

   Het boek ‘Babe, you got this’ heb ik thuis ook nog te liggen, die staat ook nog op mijn lijstje om te lezen! (:

 • Reply Balou 8 februari 2019 at 19:38

  Aaaah je rijbewijs halen, mega spannend! Heb je het inmiddels gehaald?😍😚

  • Reply Anke 8 februari 2019 at 19:48

   Lief dat je het vraagt! <3
   Helaas ben ik in januari gezakt toen ik af moest rijden. Gelukkig staat er eind februari weer een nieuw rijexamen ingepland!

  Leave a Reply