Zustainabox

Review: de allernieuwste premium ZustainaBox + kortingscode

De impact van de spullen en kleding die gemiddeld per jaar per persoon worden gekocht is even groot als de impact van 29.000 kilometer vliegen. Dat is evenveel als een retourtje Australië of meer dan tien retourtjes Rome (bron). Minder consumeren is dus de oplossing. Toch kun je niet zonder spullen. Je hebt bijvoorbeeld altijd nieuwe tandpasta nodig, of pleisters.

Door te kiezen voor een basic, regular of premium membership helpt ZustainaBox je om anders en mooier te kiezen. Beter voor je lichaam, je portemonnee en de aarde. Je krijgt bijvoorbeeld een herbruikbare koffiemok thuisgestuurd. Zo kun je ‘nee’ zeggen tegen de plastic of papieren beker van een coffee to go. Of je wordt verwend met een shampoo bar, zodat je geen plastic flessen in huis hoeft te halen. Om de twee maanden is het weer een verrassing welke producten je in huis krijgt. En dat is ook weer afhankelijk van het membership dat je kiest. Ik kreeg een premium box thuisgestuurd. Lees snel verder als je benieuwd bent naar de spullen uit deze box! Kun je niet wachten? Sluit een membership af met de code fanke5 en ontvang €5 korting.

HANGTUINTJES

Een tuin vol planten trekt veel insecten aan, zoals bijen. Toch is tuinieren niet zo groen als het lijkt. Bijvoorbeeld als jij je gewassen uit het tuincentrum haalt. Deze zijn meestal gehuld in plastic. Baza maakt hangtuintjes van 100% gerecycled folie. Ieder zakje bevat een gewasnaambordje, biologische aarde en zaden. Door ZustainaBox werd ik verrast met twee hangtuintjes waarmee ik verse basilicum en munt kan kweken. Ik ging meteen aan de slag, alleen zijn mijn muntplantjes na een maand nog steeds niet ontkiemd. Baza heeft gelukkig een 100% tevredenheidsgarantie, waardoor ik recht heb op een gratis, nieuw hangtuintje. Een superservice!

KRUIDEN HANGTUINTJES VAN BAZA 5,50

CHOCOLADE

Van pizza’s tot lippenstift: in bijna alle producten zit palmolie verwerkt. Dus ook in je favoriete chocoladereep. Veel oeroude regenwouden maken plaats voor palmolieplantages. Hierdoor verdwijnt de leefomgeving van veel dieren, zoals oerang-oetans en dwergneushoorns. Aan dit proces wil Lovechock niet bijdragen, dus maakt dit bedrijf chocolade zonder palmolie. In Jacob’s Box vond ik twee repen in de smaak salted toffee en simply dark. De salted toffee-reep is erg zout, de simply dark-reep vind ik iets zachter van smaak.

LOVECHOCK VEGAN CHOCOLADE REPEN 2,79 (per stuk)

Tip: de vegan chocoladerepen van NuCao uit Carries Box zijn ook het proberen waard!

SCHEERMES

Begin jaren negentig gebruikten Amerikanen jaarlijks 2 miljard wegwerpscheermesjes. Omdat dit verzorgingsartikel bestaat uit verschillende materialen (plastic, rubber, metaal), is het moeilijk te recyclen. Met een groeiende berg afval tot gevolg. De oplossing voor dit probleem ligt op de wastafel van je (o)pa: een ouderwets, roestvrijstalen scheermes. The Zero Waste Club begrijpt dat jij liever een hippe versie wilt, in een roségouden of metaalgrijze kleur. En met de tien bijgeleverde mesjes kun jij wel even vooruit. Zo wordt scheren echt een (zero waste) feestje.

HERBRUIKBAAR SCHEERMES ZERO WASTE CLUB 30,00

BODYLOTION

Dagelijks smeer jij allemaal microplastics op je huid. Deze kleine deeltjes komen via het riool in het water terecht. De vis die jij op je bord hebt liggen, eet deze plastics op. De natuurlijke bodylotion van Lamazuna kenmerkt zich door het gebruik van pure, biologische ingrediënten. Zonder microplastics, dus. Het cacaoboterblokje komt in een zero waste potje, waardoor je ’m overal mee naartoe kunt nemen. Dus zeg maar doei tegen alle schrale plekjes die je de afgelopen tijd hebt gekregen door het wassen van je handen!

NATUURLIJKE BODYLOTION LAMAZUNA CACAOBOTER 9,90

ZERO WASTE POTJE VAN LAMAZUNA 4,95

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met ZustainaBox.

10 Comments

 • Reply rachel 1 juni 2020 at 18:18

  het ziet er goed uit maar zou het zelf niet zo snel kopen 😉

 • Reply Caroline 1 juni 2020 at 18:55

  Wat een toffe spullen en lekker duurzaam. Heel goed dat er zo bewust met onze kostbare planeet wordt omgegaan.

 • Reply girls-things 2 juni 2020 at 18:10

  Dat is zeker erg goed . Ik wist dit niet.

 • Reply Laura 2 juni 2020 at 19:50

  Wat een leuke en wisselende spullen.

 • Reply Dhini 2 juni 2020 at 19:54

  Wat mooi inhoud. De producten zijn onbekend voor mij, leuk zo`n box unboxen en nieuw producten ontdekken.

 • Reply Tania 2 juni 2020 at 19:57

  Kende deze box nog niet. De inhoud ziet er alvast goed uit

 • Reply Xiana 2 juni 2020 at 22:00

  Leuk concept! De hangtuintjes lijken me wel superleuk!

 • Reply Stefaan De Winter 3 juni 2020 at 09:15

  Ik ben wel fan van de hangtuintjes, plaats besparend en een leuke eyecatcher aan de muur!

 • Reply Claire 5 juni 2020 at 14:19

  Wauw wat een leuke dingetjes heb je gekregen! Zo’n scheermes wil ik altijd nog eens proberen, maar lijkt me toch doodeng. Ben benieuwd hoe het jou bevalt 🙂

 • Reply Manon 6 juni 2020 at 14:54

  De chocolade lijkt me erg lekker!

 • Leave a Reply