ZUSTAINABOX ‘DAAN ONTHAAST’ + MINI-REVIEW PRODUCTEN (EN KORTINGSCODE)

Als member van ZustainaBox krijg ik tweemaandelijks eco producten thuisgestuurd. Benieuwd of ik net zo enthousiast was als de vorige keer? Lees snel verder!

ZustainaBox verrast je zes keer per jaar met een box vol eco producten. Deze spullen zijn duurzame varianten op producten die je nu toch al vaak in huis hebt. Bijvoorbeeld een (bamboe) tandenborstel of deodorant. Maar dan allemaal vegan en plasticvrij. Stap voor stap vervang je zo jouw oude, vaak vervuilende producten voor spullen die langer meegaan en beter zijn voor de aarde, jezelf en je portemonnee. Een win-win situatie, dus!

SOCIALBOX

Als ik ’s avonds gezellig met mijn vriend op de bank lig, glijdt mijn hand langzaam naar mijn telefoon. Met als gevolg een gemiddelde schermtijd van ongeveer twee uur per dag. Op zich valt dat mee, maar toch: die tijd kan ik beter besteden aan de personen die mij dierbaar zijn. Om daarvoor te zorgen, ontwierpen Evert-Jan en Lobke de Socialbox. De bedoeling is dat je jouw smartphone onder deze (van FSC-gekeurde) houten box legt. Ik zie op Insta veel enthousiaste reacties en mensen die blij zijn dat ze zo geholpen worden. Ik ben hier denk ik te nuchter voor en gebruik deze box liever als opbergbakje voor bijvoorbeeld sleutels, elastiekjes of wattenstaafjes. Weet je wat wel nieuw voor me is? Minder online betekent ook minder CO2 uitstoot. De Socialbox is beter voor jezelf en voor de aarde, dus.

DE SOCIALBOX SINGLE CANDLE ESSEN 29,00

WAXINELICHTJES

Ik houd van waxinelichtjes! Ze zorgen onder andere voor extra gezelligheid in huis. De kaarsjes van Elate & Co uit de ZustainaBox hebben nog een andere functie. Leg ze bijvoorbeeld in de inkeping in de Socialbox. Zolang het kaarsje brandt, mag je niet aan je telefoon komen. Natuurlijk kun je ook een ‘normaal’ waxinelichtje gebruiken, maar wist je dat de kaarsjes uit de box (hand)gemaakt zijn van Europese ingrediënten? Dankzij de wax van koolzaad en de katoenen lont komt er een schonere verbranding op gang dan wanneer je fabriekskaarsjes zou gebruiken. Beter voor je gezondheid én de natuur!

WAXINELICHTJES 3,00


VEGAN KOEKJES

Het spreekwoord ‘liefde gaat door de maag’ gaat niet alleen op voor mannen. Ook mij kun je als zoetekauw héél blij maken met eten. Het is daarom vast geen verrassing dat deze vegan speltkoeken mijn favoriete product uit de box zijn. En niet alleen omdat ze ontzettend bros (en daardoor heerlijk) smaken, maar ook omdat de koekjes plasticvrij zijn verpakt. Sterker nog: de verpakking is 100% composteerbaar! De koekjes zelf zijn trouwens gemaakt van natuurlijke suikers, waardoor je bloedsuikerspiegel zo weinig mogelijk schommelt. Ook niet geheel onbelangrijk.

VEGAN SPELT SESAM AHORN KOEK 2,85

NOOTJES

Als vegetariër eet ik bijna dagelijks nootjes, zodat ik toch nog eiwitten en (gezonde) vetten binnenkrijg. Goed voor mezelf, maar minder voor de natuur. De meeste noten zijn namelijk verpakt in plastic. Als een van de weinige producenten heeft Sancho Nuts hun noten verpakt in blik. Dit materiaal is eindeloos recyclebaar. De inhoud van het blik vond ik iets minder veelbelovend. De nasmaak van de nootjes vond ik namelijk niet heel lekker. De kruidenmix waarmee de nootjes zijn geroosterd was iets té overheersend naar mijn mening. Maar smaken verschillen gelukkig! Als jij wel van een kruidige nasmaak houdt, kan ik je alleen maar aanraden om de nootjes een keer te proberen.

SANCHO’S DRY ROASTED NUTS 3,50

THEE

Dit is de tweede keer dat ik thee in mijn ZustainaBox vind. Gelukkig ben ik een gigantische theeleut, waardoor ik er nooit genoeg van heb. En thee gaat gewoon op, dus af en toe een nieuw merk proberen is superleuk! Maar ik kan begrijpen dat sommige koffieliefhebbers de volgende keer graag koffie in hun box vinden. Koffie is qua duurzaamheid wel een uitdaging geloof ik. Ik denk dat de thee van Ptthee iets duurzamer is om te drinken. De losse bladeren zijn namelijk gemaakt van verse bloemen en kruiden uit Nederland. Daardoor herstelt de biodiversiteit in ons koude kikkerlandje, wordt de landbouwgrond gezonder én zorgt het voor een lagere CO2 uitstoot. En of dat nog niet genoeg is, bevat de thee nul procent cafeïne. En dat proef je, in de positieve zin van het woord. De thee smaakt erg bloemig, heerlijk!

PTTHEE WEIDEBLOESEM 5,50

NATUURLIJKE DEODORANT

Deodorant is voor mij onmisbaar. Des te beter dat ik nu een (duurzaam) mini-voorraadje heb van het product! In mijn vorige ZustainaBox vond ik namelijk ook een deodorant, maar dan van het merk Lekkerineenpotje. Die van Ben & Anna is vrij van troep zoals alcohol en aluminiumzouten, waardoor de hormoonhuishouding niet wordt verstoord. Ondanks deze ontbrekende ingrediënten ruikt de deodorant nog steeds lekker fris naar limoen. Én het is de enige deodorant die 100% plasticvrij is, zelfs de verpakking! Over het gebruik van de deodorant ben ik minder positief. Hier moet je echt aan wennen. Het is namelijk een soort stick die je omhoog moet duwen. Alleen is dit erg lastig met lange nagels. Ook moet je de stick een tijdje tegen je oksel aanhouden, zodat hij beter smeert. En het duurt best lang voordat de deodorant smeerbaar wordt. Even oefenen dus nog!

BEN & ANNA NATURAL SODA DEODORANT 6,95

WENSKAART

De bloeikaarten uit de ZustainaBox van juli waren een groot succes om te geven en om te krijgen. De zaadjes groeiden alleen niet volgens mijn vriend, aan wie ik zo’n kaart heb gegeven. Hopelijk doen deze (bijvriendelijke) zaadjes het beter. Wel vind ik het tof dat deze kaartjes zijn gemaakt van oude kranten, waarvoor geen bomen gekapt hoeven te worden. Daarnaast is het zakje om de kaart van pergamijn gemaakt, een natuurlijk materiaal dat de onnodige plastic verpakkingen in de kaartenwinkels vervangt. En de losse sterretjes maakten de box extra feestelijk!

BLOOM YOUR MESSAGE WENSKAART 2,95


OLIJFZEEP

De olijfzeep van Kusala Gifts is voor ongeveer veertig procent gemaakt van reststroom-ingrediënten. Dit zijn ingrediënten die uit de productieketen van andere ondernemers komen en eigenlijk als afval worden gezien, terwijl ze nog helemaal goed zijn voor gebruik. Zo wordt dit zeepje gemaakt van reststromen van olijfolie van kleinschalige biologische producenten in Italië en Spanje. Mede dankzij dit verhaal springt de zeep eruit, maar ook de geur speelt een grote rol. Want wow: wat een sterke, kruidige geur! Daar moet je wel van houden. Ik stop deze zeep liever in mijn kledingkast.

KUSALA GIFTS OLIJFZEEP 5,95

Zo, dat waren alle producten. Het lijkt soms alsof de inhoud veelal hetzelfde is. Maar bij ZustainaBox willen ze inspireren om anders te gaan kiezen. Daarom laten ze je zoveel mogelijk eco varianten uitproberen van producten die je al in huis hebt. Verschillende deo’s en shampoos beijvoorbeeld. Wel zou ik het leuk vinden om telkens een nieuw product te krijgen, bijvoorbeeld koffie in plaats van thee. Of een natuurlijke lipbalm in plaats van een deodorant. Misschien vind ik deze producten binnenkort in de box? Wie weet!

Of je nou nieuw bent als member of de box elke twee maanden krijgt: het blijft leuk om telkens verrast te worden met nieuwe, eco producten! Daarom bied ik je graag een kortingscode aan, waarmee je €5,- korting krijgt: ref8998221. Is de box achteraf toch niks voor je? Geen probleem, je kunt je na de eerste box gewoon weer afmelden. Het is dus wel het proberen waard!

Q: WAT VIND JIJ HET LEUKSTE PRODUCT UIT DEZE ZUSTAINABOX?

13 Comments

 • Reply Bryan 26 januari 2020 at 10:26

  Lijkt me een zeer leuke box! Ik zou vooral blij zijn met de thee.

  • Reply Anke 26 januari 2020 at 10:44

   Is het ook, zeker een aanrader om eens te proberen! (:

 • Reply Wanda 26 januari 2020 at 11:37

  Ik vind eco producten zeker het overwegen waard, maar zo’n box is dan weer niet direct mijn ding. Aan één kant natuurlijk leuk om verrassende producten uit te kunnen proberen, aan de andere kant, mezelf kennende, blijft het daar dan ook bij. Dan kies ik liever zelf mijn eco variant uit.

  • Reply Anke 26 januari 2020 at 17:57

   Dan is het inderdaad duurzamer om zelf je eco producten uit te kiezen…

 • Reply Alexandra 26 januari 2020 at 11:42

  Het ziet er leuk uit. Toch zitten er veel producten in die ik niet zou gebruiken. Daarom ben ik niet geschikt voor een box.

  • Reply Anke 26 januari 2020 at 17:57

   Jammer, volgende keer misschien beter! (:

 • Reply rachel 26 januari 2020 at 11:57

  wat een leuke box!! ik mag alleen de eetbare producten niet maar de rest ziet er leuk uit

  • Reply Anke 26 januari 2020 at 17:54

   Ja hè? (:

 • Reply Felice Veenman 26 januari 2020 at 13:19

  ik ben een veel te eigenwijs mens om blij te zijn met een box waar een bedrijf instopt wat zij vinden dat ik nodig heb, al hoewel ik moet eerlijk toegeven, dat ik op die manier ook wel eens een leuk product ontdekt heb…

  • Reply Anke 26 januari 2020 at 17:53

   Welk product heb je ontdekt op deze manier? Ik ben stiekem best benieuwd!

 • Reply Georgina Lifestyle 26 januari 2020 at 18:57

  Wat een leuke box om uit te proberen. De koekjes lijken mij het lekkerst.

 • Reply Gea 27 januari 2020 at 08:52

  Het ziet er leuk uit. Vooral de deo spreekt mij aan.

 • Reply Manon 29 januari 2020 at 13:46

  Voor de doelgroep is dit inderdaad een leuke box lijkt me! Het zijn wel allemaal producten die iedereen ook echt kan ‘opmaken’. De Socialbox vind ik zelf wat minder.

 • Leave a Reply