Over

OVER ANKE

Hi, leuk dat je op mijn site bent beland! Ik ben Anke (19), trotse eigenaresse van Fanke: mijn blog én bedrijf. Naast mijn studie Journalistiek schrijf ik namelijk freelance teksten voor Zo Zit Dat, ZustainaBox en Eco Nutty. Al vroeg werd duidelijk dat schrijven meer dan alleen een passie was. Als zevenjarig meisje verslond ik tijdschriften. Elke maand vielen standaard de Tina, Diddl’s Kaasblad en het Barbie-magazine op de deurmat. Geïnspireerd door deze bladen knutselde ik mijn eigen tijdschrift in elkaar, dat ik verkocht aan familieleden. Urenlang knipte, plakte en tekende ik erop los.

OVER FANKE

De zevenjarige ik groeide op tussen de koeien en ellenlange akkervelden in Friesland. Daardoor had ik al snel (naast schrijven) een grote interesse voor natuur en duurzaamheid. Leeftijdsgenoten lijken minder geïnteresseerd in deze onderwerpen. Zij zien zichzelf niet lopen in tweedehands kledingstukken, of kunnen een portie kipnuggets bij de McDonald’s niet weerstaan (oké, dat is inderdaad lastig). Op Fanke.nl wil ik laten zien dat je als milieuvriendelijke millenial er niet meer bij hoeft te lopen als een hippie op geitenwollensokken. Ik wil je warm maken voor toffe, groene alternatieven, zoals een kledingbibliotheek. Of sieraden gemaakt van gerecycled goud. En zo kan ik nog even doorgaan, haha!

OVER JOU

Wil je een nieuwe hotspot of merk delen? Of zoek je een freelance tekstschrijver, die ervaren is in het schrijven van korte en bondige teksten? Ik hoor graag van je via ankejensma@live.nl!