Over

OVER MIJN BLOG

 

Minimalisme: zelfst.naamw. het streven om met zo eenvoudig mogelijke middelen een doel te bereiken, een effect te bewerkstelligen.

Mijn doel is om mensen te inspireren, onder andere op het gebied van minimalistisch leven. Dit doe ik door bewustzijn te creëren. Bewustzijn in het consumeren, bewustzijn van je mind-set en niet te vergeten bewustzijn in je beauty-routine. Op mijn blog kun je allerlei artikelen vinden die dit bewustzijn aan de kaak stellen.

Ik heb besloten in 2019 mijn levensstijl te veranderen omdat ik van mening was dat het zo niet langer kan. Ik geef toe: elke dag spendeerde ik mijn vrije minuten en uurtjes aan het kijken op webshops. Bijna elke week lag er wel weer een nieuw pakketje op mij te wachten, met het gevolg dat mijn kledingkast uitpuilt van kledingstukken waar ik helemaal niks mee kan. Veel kledingstukken zijn van slechte kwaliteit of kan ik nergens mee combineren. De kleding heb ik, maar het meeste van het geld is weg. Het euforisch gevoel gaat ook snel voorbij.

Ik ging mij meer verdiepen in het minimalisme door Youtube video’s te kijken. Ik ben erachter gekomen dat minimalisme niet alleen betekent dat je minder moet consumeren, ook bijvoorbeeld een opgeruimde omgeving is van belang. Alle ‘slechte’ dingen moeten verdwijnen uit je personal space. Losliggende blaadjes, kapot servies en denk zelfs aan negatieve personen, zoals een vriendin die eigenlijk toch niet een echte vriendin blijkt te zijn. Ook kan het niet drinken van drank een vorm van minimalisme zijn.

Ik hoop dat ik je ten eerste al heb laten beseffen dat minimalisme dus niet betekent dat je een soort Hippie wordt en leeft van biologische voeding, gerecycelde kleding en dat je je dagen spendeert in een klein appartementje zonder meubels. Ik wil geen geitenwollensokken typetje worden, hoor.

Dus, om het zo eenvoudig mogelijk te maken (begrijp je de link?), kun je op mijn blog artikelen vinden over minimalistisch leven en mijn reis daarnaartoe. Naast minimalisme kun je ook nog veel artikelen verwachten over bijvoorbeeld mode. Veel leesplezier!

 

OVER DE NAAM VAN MIJN BLOG

De naam ‘Fanke’ is samengesteld uit twee woorden: ‘Fon’ en ‘Anke’. Fon is een vertaling uit het Fries en betekent ‘van’. Anke is (logisch) mijn naam. Samen wordt het dus ‘van Anke’ = Fanke. Misschien een lastige formule als je het zo leest op een late zaterdagavond. Ik heb voor deze naam gekozen omdat mijn blog natuurlijk ‘mijn’ eigendom is.

 

OVER MIJ

Mijn naam is Anke Jensma, ik ben geboren op 26 juli 2000 wat mij nu 18 jaar oud maakt. Ik ben geboren en getogen in Friesland, maar ben sinds september 2017 inwoonster van Zwolle. In Zwolle volg ik de studie Journalistiek aan het Windesheim. Ik zit nu in jaar twee van deze leuke studie! Mijn grote passie is schrijven. Naast schrijven hou ik ook nog van shoppen, lekker eten, lezen, films (Harry Potter! Lord of the rings!) én vind ik het erg leuk om gezellig te doen met vriendinnen of mijn vriendje.